Ohjeet

VIIKKO-OHJELMA 2022-2023
Painiryhmien toiminnan kuvauksetTaaperopaini on tarkoitettu perheen pienimmille, 1-2- vuotiaille (s. 2020-2021) lapsille. Taaperopainissa temmelletään pehmeällä painimatolla. Opetellaan perusliikkumista ympäristössä, jossa on runsaasti erilaisia virikkeitä (esteitä, palloja, kiipeilyä ym.). Lapset liikkuvat pätevän ohjaajan johdolla, mutta vapaasti ja aina oman aikuisen valvonnassa ja vastuulla. Max 35 osallistujaa.

Nallepaini on aikuisen ja 2-6- vuotiaan (s. 2016-2020) lapsen yhteinen laji, jossa toiminta perustuu yhdessä tekemiseen. Nallepaini tukee lapsen motorista kehitystä erittäin monipuolisesti. Tunneilla harjoitellaan ryhmässä toimimista ja yhteistyökykyä sekä tietenkin tasapainoa, nopeutta, ketteryyttä, liikkuvuutta ja voimaa. Tunti on samalla erinomaista kuntoliikuntaa lasten vanhemmille! Nallepainissa on neljä eri ryhmää, joista yksi ruotsinkielinen. Max 35 osallistujaa/ryhmä.

Nassikkapaini on tarkoitettu 6-7- vuotiaille (s. 2015-2016) tytöille ja pojille. Harjoituksissa painitaan, leikitään ja voimistellaan iloisella leikkimielellä sääntöjä noudattaen. Nassikkapainin painopistealueina ovat oman kehonhallinnan monipuolinen kehittäminen, sekä toiset ryhmäläiset huomioonottava käyttäytyminen. Tässä ryhmässä luodaan perustaa lapsen kaikille liikunnallisille toiminnoille. Painikontakteja harjoitellaan valikoidusti lähinnä perustekniikoita opetellen. Max 35 osallistujaa.

Painikoulu on tarkoitettu 8-11 -vuotiaille (s. 2011-2014) tytöille ja pojille, jotka haluavat opetella painin alkeita ja kehittää kehonhallintaa. Painikoulu on askel kohti kilpapainia, joten vähintään kaikkiin omiin salikisoihin sekä joihinkin virallisiin kilpailuihin on osallistuttava. Harraste- tai kilpailulisenssi on pakollinen ja se on itse ostettava. Max 25 osallistujaa.

                   

Harrastepaini on tarkoitettu 9-13- vuotiaille (s. 2009-2013) tytöille ja pojille. Pelataan ja kisaillaan nopeutta, ketteryyttä, voimaa sekä välineen- ja kehonhallintaa kehittävissä teemoissa. Opetellaan myös painia, perusvoimistelua ja erilaisia temppuja. Sopii erinomaisesti myös muita lajeja harrastaville sekä kehonhallinnan kehittämisestä kiinnostuneille. Max 25 osallistujaa.

Kilpapaini on tarkoitettu niille, joilla painin alkeet ja kehonhallinta ovat jo riittävällä tasolla. Kilpapainijoiden on sitouduttava harjoittelemaan ja kilpailemaan valmentajien ohjeiden mukaisesti. Kilpailulisenssi on pakollinen. Kilpapainiryhmään pääsee vain valmentajan suosituksella.

Aikuisten painikoulu/Kuntopaini on tarkoitettu lähinnä aikuisille (vähintään 15v). Tässä ryhmässä opetellaan kaikki painin perusliikkeet ja harjoitetaan motoriikkaa yksin ja pareittain. Välillä jumpataan, kamppaillaan ja painitaan niin, että hiki virtaa. Lopuksi yhteinen venyttely/lihashuolto. Max 25 osallistujaa.


Kausimaksut 2022-2023
 • Taaperopaini (harjoitukset 1 x vko) 110 €
 • Nallepaini (harjoitukset 1 x vko) 175 € (sis. Nallepaini T- paidan)
 • Nassikkapaini (harjoitukset 1 x vko) 155 €
 • Harrastepaini (harjoitukset1 x vko) 160 €
 • Painikoulu (harjoitukset 2 x vko) 210 €
 • Tyttöjen voimisteluryhmä (harjoitukset 1 x vko) 150 €
 • Kilpapaini  (harjoitukset 3-4 x vko) 310 €
 • Aikuisten painikoulu (harjoitukset 1 x vko) 150 €


Kausimaksu sisältää seuran jäsenmaksun 10€/hlö.
Kausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä (ilmoittautuminen ei mene läpi, jos ei maksa)

Osallistumisen peruuttaminen on mahdollista ennen toista harjoituskertaa, peruutusmaksu 10€. Osallistumisen peruuttamiseen liittyen yhteydenotot seuran sihteeriin. Jo mukana olleille harrastajille ei peruutusmaksu ole mahdollista.

Varusteet

 • Verkkarit ja T-paita (tai painitrikoot)
 • Joustavat tossut (ei sellaiset, josta tulee jälkiä mattoon)
 • Juomapullo vedellä täytettynä (ei limsaa)

Vakuutus

Painijaosto ei vakuuta lapsia eli vakuutus on hoidettava kodin taholta. Painiliiton kautta voi ottaa vakuutuksen ja myös jatkossa painilisenssin, jos haluaa osallistua kisoihin. Lisätietoja löytyy Suomen Painiliiton sivuilta: www.painiliitto.net/painijoille/lisenssit

Tiedottaminen

Virallinen tiedotuskanava on Kokkolan Kipinän kotisivut: http://www.kkpaini.fi.
Seuraa myös fb-ryhmää: Kokkolan Kipinä ja instagram-ryhmää: kokkolan_kipina.
Fb- ryhmään voi liittyä pyytämällä lupa ylläpitäjältä.

Kilpailut

Salikisoja järjestetään neljä kertaa vuodessa (kaksi syksyllä, kaksi keväällä) painikoululaisille ja nassikkapainijoille. Osallistuminen on nuorille kilpapainijoille ja painikoululaisille pakollista ja muille suotavaa. Kilparyhmäläisillä pitää olla lisenssi ja heidän tulee osallistua tiettyihin kilpailuihin painivuoden aikana. Taaperopainijoille, nallepainijoille, tyttöryhmälle ja kuntopainijoille ei ole kisoja.

Valokuvat

Harjoituksissa ja kilpailuissa otamme välillä kuvia ja videoita painijoista. Kuvia voidaan julkaista kotisivuillamme, fb- ryhmässä ja lehdistössä. Mikäli lastasi ei saa kuvata tai kuvia julkaista, ilmoitathan siitä ilmoittautumisen yhteydessä!

Muuta huomioitavaa

Treeneihin tullaan ajoissa ja riisutaan päällysvaatteet pukutilaan. Painisalin puolelle saa tulla vasta, kun ohjaaja antaa siihen luvan. Kynnet tulee olla leikattuna, hiukset sidottuna ja kellot yms. pois. Myös kännykkä on jätettävä pukutilaan. Harjoituksen jälkeen poistutaan kokonaan hallista, kun ollaan puettu. Peseytymiseen on käytössä yksi suihku, jota käyttävät pääosin kilparyhmäläiset. Vanhempien on suotavaa seurata harjoitusta sivusta ja autettava omaa lastaan oppimaan ja kuuntelemaan. PAINIIN KUULUU PIENET ITKUT SEKÄ SUURET HIET, ILOT JA ONNISTUMISEN KOKEMUKSET!

Harjoituspaikka

Painisali on Kokkolassa Jänismaalla: Ahertajantie 14 (ks Yhteystiedot). Painisalin ilmoittautumistaululta löytyy lisätietoa, muun muassa säännöt vanhemmille.

Ilmoittautuminen

Kommentit