Ohjeet

VIIKKO-OHJELMA 2023-2024

PAINIRYHMIEN TOIMINNANKUVAUKSET

Taaperopaini on tarkoitettu 1-2- vuotiaille (s. 2021-2022) lapsille. Taaperopainissa temmelletään pehmeällä painimatolla. Opetellaan perusliikkumista ympäristössä, jossa on runsaasti erilaisia virikkeitä (esteitä, palloja, kiipeilyä ym.). Lapset liikkuvat pätevän ohjaajan johdolla, mutta vapaasti ja aina oman aikuisen valvonnassa ja vastuulla. Max 35 osallistujaa.

Nallepaini on aikuisen ja 2-6- vuotiaan (s. 2017-2021) lapsen yhteinen laji, jossa toiminta perustuu yhdessä tekemiseen. Suositusikä on 3-5- vuotta. Nallepaini tukee lapsen motorista kehitystä erittäin monipuolisesti. Tunneilla harjoitellaan ryhmässä toimimista ja yhteistyökykyä sekä tietenkin tasapainoa, nopeutta, ketteryyttä, liikkuvuutta ja voimaa. Tunti on samalla erinomaista kuntoliikuntaa lasten vanhemmille! Nallepainissa on viisi eri ryhmää, joista yksi on Kälviällä. Max 35 osallistujaa, Kälviällä max 20 osallistujaa.

Nassikkapaini on tarkoitettu 6-7- vuotiaille (s. 2016-2017) tytöille ja pojille. Harjoituksissa painitaan, leikitään ja voimistellaan iloisella leikkimielellä sääntöjä noudattaen. Nassikkapainin painopistealueina ovat oman kehonhallinnan monipuolinen kehittäminen, sekä toiset ryhmäläiset huomioonottava käyttäytyminen. Tässä ryhmässä luodaan perustaa lapsen kaikille liikunnallisille toiminnoille. Painikontakteja harjoitellaan valikoidusti. Max 35 osallistujaa.

Painikoulu on tarkoitettu 8-11 -vuotiaille (s. 2012-2015) tytöille ja pojille, jotka haluavat opetella jo painin alkeita ja kehittää kehonhallintaa. Painikoulu onkin askel kohti kilpapainia. Painikoululaiset voivat jo osallistua joihinkin kilpailuihin halutessaan (kilpalisenssi itse ostettava). Max 25 osallistujaa.

Kälviän painikoulu on tarkoitettu 8-12- vuotiaille (s. 2011-2015) tytöille ja pojille. Painikoulussa toiminta on samanlaista kuin Nassikkapainissa. Nopeasti kehittyvät voivat kuitenkin halutessaan osallistua kilpailuihin. Max 25 osallistujaa.
                   
Harrastepaini on tarkoitettu 9-14- vuotiaille (s. 2009-2014) tytöille ja pojille. Pelataan ja kisaillaan nopeutta, ketteryyttä, voimaa sekä välineen- ja kehonhallintaa kehittävissä teemoissa. Opetellaan myös painia, perusvoimistelua ja erilaisia temppuja. Sopii erinomaisesti myös muita lajeja harrastaville sekä kehonhallinnan kehittämisestä kiinnostuneille. Max 25 osallistujaa.

Kilpapaini on tarkoitettu niille, joilla painin alkeet ja kehonhallinta ovat jo riittävällä tasolla. Kilpapainijoiden on sitouduttava harjoittelemaan ja kilpailemaan valmentajien ohjeiden mukaisesti. Kilpailulisenssi on pakollinen. Kilpapainiryhmään pääsee vain valmentajien suosituksella.


Kausimaksut 2023-2024
  • Taaperopaini (harjoitukset 1 x vko) 110 €
  • Nallepaini (harjoitukset 1 x vko) 180 € (sis. Nallepaini T- paidan)
  • Nassikkapaini (harjoitukset 1 x vko) 160 €
  • Harrastepaini (harjoitukset1 x vko) 160 €
  • Painikoulu (harjoitukset 2 x vko) 210 €
  • Painikoulu Kälviä (harjoitukset 1 x vko) 160 €
  • Kilpapaini  (harjoitukset 3-4 x vko) 310 €
Syyskausi alkaa viikolla 36 ja päättyy viikolla 51 (syyslomalla on harjoitukset).
Kevätkausi alkaa viikolla 2 ja päättyy viikolla 18 (hiihtolomalla ei ole harjoituksia).

Kausimaksu sisältää seuran jäsenmaksun 10€/hlö.
Kausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä (ilmoittautuminen ei mene läpi, jos ei maksa)

Osallistumisen peruuttaminen on mahdollista ennen toista harjoituskertaa, peruutusmaksu 10€. Osallistumisen peruuttamiseen liittyen yhteydenotot seuran sihteeriin. Jo mukana olleille harrastajille ei peruutusmaksu ole mahdollista.


Varusteet
  • Verkkarit ja T-paita (tai painitrikoot)
  • Joustavat tossut (ei sellaiset, josta tulee jälkiä mattoon)
  • Juomapullo vedellä täytettynä (ei limsaa)

Vakuutus

Painijaosto ei vakuuta lapsia eli vakuutus on hoidettava kodin taholta. Painiliiton kautta voi ottaa vakuutuksen ja myös jatkossa painilisenssin, jos haluaa osallistua kisoihin. Lisätietoja löytyy Suomen Painiliiton sivuilta: www.painiliitto.net/painijoille/lisenssit

Tiedottaminen

Virallinen tiedotuskanava on Kokkolan Kipinän kotisivut: http://www.kkpaini.fi.
Seuraa myös fb-ryhmää: Kokkolan Kipinä ja instagram-ryhmää: kokkolan_kipina.
Fb- ryhmään voi liittyä pyytämällä lupa ylläpitäjältä.

Kilpailut

Salikisoja järjestetään neljä kertaa vuodessa (kaksi syksyllä, kaksi keväällä) painikoululaisille ja nassikkapainijoille. Osallistuminen on nuorille kilpapainijoille ja painikoululaisille pakollista ja muille suotavaa. Kilparyhmäläisillä pitää olla lisenssi ja heidän tulee osallistua tiettyihin kilpailuihin painivuoden aikana. Taaperopainijoille, nallepainijoille, tyttöryhmälle ja kuntopainijoille ei ole kisoja.

Valokuvat

Harjoituksissa ja kilpailuissa otamme välillä kuvia ja videoita painijoista. Kuvia voidaan julkaista kotisivuillamme, fb- ryhmässä ja lehdistössä. Mikäli lastasi ei saa kuvata tai kuvia julkaista, ilmoitathan siitä ilmoittautumisen yhteydessä!

Muuta huomioitavaa

Treeneihin tullaan ajoissa ja riisutaan päällysvaatteet pukutilaan. Painisalin puolelle saa tulla vasta, kun ohjaaja antaa siihen luvan. Kynnet tulee olla leikattuna, hiukset sidottuna ja kellot yms. pois. Myös kännykkä on jätettävä pukutilaan. Harjoituksen jälkeen poistutaan kokonaan hallista, kun ollaan puettu. Peseytymiseen on käytössä yksi suihku, jota käyttävät pääosin kilparyhmäläiset. Vanhempien on suotavaa seurata harjoitusta sivusta ja autettava omaa lastaan oppimaan ja kuuntelemaan. PAINIIN KUULUU PIENET ITKUT SEKÄ SUURET HIET, ILOT JA ONNISTUMISEN KOKEMUKSET!

Harjoituspaikka

Painisali Kokkolassa on Jänismaalla: Ahertajantie 14 (ks Yhteystiedot). Painisali Kälviällä on Kirkonkylän koulun liikuntasalissa (käynti koulun takaovesta).

Ilmoittautuminen (kevät 2024 puoleen hintaan)



















Kommentit